כמעט כל אדם חולם להיות עצמאי ואדון לעצמו. כדי להגשים את החלום צריך להיות בעל עסק וכאן נכנסות לרב לצורך הקמת העסקים הלוואות לעסקים. הלוואה לעסק ניתנת לרוב ע”י הבנקים, כקרנות הלוואה לעסקים ובעסקים גדולים אשר נסחרים בבורסה מניות מהוות למעשה הלוואה לעסקים. כבעל עסק עצמאי על אף שזהו עסק פרטי, האינטרס של המדינה לרב הוא קיום עסק תקין והצלחתו שכן אז משולמים מיסים למדינה ועסק שפועל באופן תקין לא יוצר חובות וגירעונות למדינה, לכן המדינה מסייעת גם היא בעידוד קרנות וגם הלוואות לעסקים קטנים.
המטרות של מימון לעסקים
הלוואות לעסקים ניתנות למספר מטרות. הלוואה לעסקים ניתנת בדרך כלל לצורך מימוש המיזם והקמת העסק. מימון לעסקים ניתנות לצורך איזון העסקים, לצורך יצירת רווחים ,והלוואות ניתנות לצורך הגדלה והרחבת העסקים. לרב הלוואות לעסקים ניתנות ע”י הבנק בתוספת ריבית עליה מתחייב. לוקח ההלוואה.
בכל מקרה שמחפשים הלוואות בערבות מדינה לעסקים קטנים או עסקים גדולים כדאי להשוות את התנאים. השוק מוצף כיום בארגונים וקרנות למיניהן המציעות מגוון רחב של מימון לעסקים. גם הבנקים עצמם מציעים הלוואות לעסקים באופן שונה בהתאם למדיניות של כל בנק.הדוגמא הבולטת בשוק ההלוואות לעסקים היום נמצא ברשתות ובתאגידים הגדולים המציעים לבעלי עסקים ובעלי עסקים פוטנציאלים הקמת סניף כחלק מהרשת.
הקמת הסניף ניתנת לרב בסכום סמלי וזעום ביחס לערכו האמיתי ובעל העסק החדש מתחייב להפריש לבעל הרשת חלק מרווחי הסניף – זהו גם חלק משוק של הלוואות לעסקים. מלבד הלוואה לעסק שהיא המוכרת ביותר בבנקים ניתן לפנות גם לחברות האשראי לצורך הלוואה לעסק ובנוסף ניתן לפדות או לקחת הלוואה לעסקים מחסכונות והקרנות השונות של בעל העסק לדוגמא חלק מקרנות הפנסיה.
מאיפה לוקחים הלוואה לעסקים
גם בעלי העסקים הגדולים יותר נכנסו היום לתחום של הלוואות לעסקים לרוב לעסקים קטנים יותר ובתמורה מקבלים חלק ממניות העסק או מרווחי העסק. גם גורמים אחרים בשוק גורמים פרטיים המנצלים את נחיצותן של הלוואות לעסקים המכונים שוק אפור מלווים כספים במסגרת הלוואה לעסקים, אותן נדרש הלווה להחזיר בהתאם לחוקי המלווה ולרצונו.
ובכן כפי שצוין ישנן הלוואות לעסקים בכל מיני מגזרים ובכל מיני תחומים שונים בחברה ובכלכלה,כשכל הלוואה מחויבת לרב בתנאי החזר שונים ובתנאים שונים לכן יש להקדיש בטרם לקיחת הלוואה לעסק מחשבה רבה על מנת לאפשר ניהול תקין של העסק והימנעות מכישלון עסקי.
אופציות לקבלת הלוואה לעסק
בשנים האחרונות יותר ויותר חברות זקוקות להלוואה לעסק כדי לנהל ו/או להרחיב את פעילותן. כמו כן, יזמים צעירים ועובדים עצמאיים צריכים לגייס כספים כדי להשיג הון ראשוני, לצורך הקמת עסק חדש, פיתוח רעיון (פטנט), אפליקציה חדשנית או סטארט-אפ.
הלוואות לעסק הוא מרכיב מפתח וחשוב בהתפתחות ושגשוג העסק בפרט והמשק הישראלי בכלל.
שימוש בשירותיה של חברה חיצונית ובלתי תלויה, המעניקה ייעוץ כלכלי ועסקי, תאפשר לכם למצוא הלוואה לעסק בתנאים המתאימים לכם באופן אינדיבידואלי ואידיאלי.
כיום עומדות בפניכם מגוון אפשרויות לקבלת הלוואה לעסק:
הלוואה לעסק דרך בנקים
מימון עסקים דרך הבנקים נחשב לאופציה המוכרת ביותר. בפניכם עומדת האפשרות לבקש הלוואה לעסק או דרך הבנק, בו מתנהל חשבונכם או דרך בנק אחר. צריך לקחת בחשבון כי התהליך לקבלת אישור להלוואות לעסקים דרך הבנקים הינו ארוך, מורכב ומסורבל. שכן, הוא כולל ניירת רבה, בקשת אישורים, ביטחונות וערבויות.
הלוואות לעסקים דרך מקורות חוץ בנקאיים
ניתן גם לקבל הלוואה לעסק דרך חברות פרטיות (חברות ביטוח, חברות אשראי, בתי השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל וכו’) העובדות תחת פיקוח בנק ישראל ובכפוף לחוקי המדינה.
היתרון של הלוואות חוץ בנקאיות בא לידי ביטוי בעובדה שתהליך קבלתן הוא קצר ופשוט יותר (לעיתים קרובות ניתן לקבל אישור הלוואה אפילו מהיום למחר). בדרך כלל, גם לא תידרשנה ערבויות או ביטחונות.
החיסרון המרכזי שלהן טמון בריביות הגבוהות שלהן. ראוי לציין את החשיבות בבדיקת רמת האמינות והמוניטין של החברות החיצוניות, כדי לא להיקלע לתסבוכות מיותרות ולא רצויות עם השוק האפור.
הלוואות לעסקים בערבות המדינה
דרך אטרקטיבית נוספת לקבלת הלוואות לעסק הינה באמצעות קרנות במימון המדינה או קרנות פילנתרופיות (קרן אור, קרן שמש, קרן מט”י וכו’) ניתן לקבל הלוואות בערבות המדינה רק עבור פתיחת עסק חדש או לחילופין, עבור עסקים קטנים ובינוניים. ההלוואה ניתנת בכמה מסלולים – מסלול עסקים בהקמה, מסלול הון חוזר ומסלול השקעות. מטרתה לעודד את צמיחתם ושגשוגם של עסקים קטנים התורמים באופן ניכר לכלכלת המדינה.
סכום המימון המקסימאלי משתנה אך יכול גם להגיע לשבע מאות חמישים אלף ש”ח ותנאי ההלוואה משתנים, בהתאם להגבלות הקיימות בכל קרן. היתרון בקבלת הלוואה לעסק דרך קרנות במימון המדינה הינו תנאי החזר נוחים (דחיית תשלומי הקרן בחמישה חודשים הראשונים, פריסת התשלומים למשך חמש שנים וכו’). כמו כן, הריביות נמוכות ומסובסדות.
החיסרון שלהן נעוץ בעובדה כי מדובר בתהליך פרוצדוראלי מורכב (לעיתים קרובות נדרשים להכין תכנית עסקית מובנית וסוג של ייעוץ עסקי לצורך עמידה וקבלת ההלוואה).